Restauratie

Wij zijn gespecialiseerd in het restaureren van piano’s en vleugels. Wij vertellen u er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Soms treft men bij oudere merken bijzondere exemplaren aan, die door echte meester-bouwers gemaakt zijn. Instrumenten die het waard zijn behouden te blijven. Dit geldt soms ook voor instrumenten die voor u als eigenaar een emotionele waarde hebben: erfstukken of instrumenten waar men als kind op speelde.

Attentie! In tegenstelling met wat vaak het geval is in de Nederlandse pianowereld voeren wij onze restauraties en reparaties zelf uit. Dus hier bij ons in het atelier en niet in Polen, Tsjechië, o.i.d. Dit stelt u in staat het proces van dichtbij te volgen en eventueel bij te sturen.

Restauratie

In de loop der jaren hebben wij ervaring opgedaan met het restaureren van instrumenten van de meest uiteenlopende merken. Vaak betreft het topinstrumenten, maar ook hebben we vele vleugels en piano’s van minder bekende fabrikanten behandeld en geoptimaliseerd. Het mechaniek en de bouwwijze van deze instrumenten verschillen onderling enorm en juist dát maakt het voor ons zo interessant om ermee te werken.

Uiteraard restaureren en onderhouden wij niet alleen instrumenten van conservatoria en muziekscholen, maar ook van particulieren, met alle aandacht voor persoonlijke wensen wat betreft uw piano of vleugel.

Bij ons bedrijf zijn enkele nationaal en internationaal bekende vakmensen aangesloten, die gezamenlijk de uitdaging aangaan om van uw instrument weer een prachtig exemplaar te maken en/of technische problemen op te lossen.

Vleugel restauratie: intoneren en afregelen

Revisie

Met revisie bedoelen wij dat een instrument met een door de techniek achterhaalde of gebrekkige speelaard wordt herzien en/of gemoderniseerd. Wij kunnen bijvoorbeeld een oude Steinway voorzien van een modern mechaniek, zodat deze speelt als een nieuw instrument, waarbij de speelaard van het specifieke instrument aanzienlijk kan worden verbeterd. Soms wordt desgewenst een slechte klankbodem vernieuwd of hersteld om een maximaal resultaat te verkrijgen.

Contactgegevens:

Noorddijk 16
3284 LC Zuid-Beijerland


Telefoon: 06 - 551 336 64
Email: info@dinandmostert.nl